onsdag 15 juli 2009

Svininfluensa-chatt

Såg i GP att man kunde chatta med en smittskyddsläkare ang svininfluensan idag. Jag funderar på hur uppskattat det vore att skriva:
"Hej, jag sitter här med svininfluensan. Jag har alla symptomen och har just varit ute och försökt smitta ner så många jag kan, bland annat sjukvårdspersonal och personer med kroniska hälsoproblem. Vad ska jag göra nu? Det är väl okej att jag är ute och gottar mig bland folk, njuter av den svenska sommaren och bara är väldigt fysisk av mig?"

11 kommentarer:

 1. Hahaha.. "Hej jag har alltid velat hångla med en svininfluensasmittad, ställer du upp?" Har haft så många andra sjukdomar men inte den här lixom. *s*

  SvaraRadera
 2. Tänkte samma sak. Har skämtat med kompisar i ett par månader om att det kanske är pga svininfluensan jag är trött, har svårt att andas ibland och ledvärk (allt står med i symtomlistan) - tänk om det var så och jag har gått runt som en vandrande smitthärd i flera månader. Då är det väl ingen idé att bli placerad i karantän?
  Som den där Gothia Cup-spelaren som nu "isoleras" på skolan där hans lag bor. Hur många har han inte redan kunnat smitta på vägen till Göteborg och under matchdagar och invigning? Är det inte helt meningslöst att isolera?

  SvaraRadera
 3. Ja, det är ju alltid något! Hoppas att man får spruthelvetet gratis i alla fall. Vem tackar nej till att vara grym (Grymta) och vara ett svin liksom.

  SvaraRadera
 4. Hehe. En bekant till mig gjorde precis detta. Hade fått influensan och gick till VC och fick träffa en sköterska. När hon frågade om det var några speciella omständigheter som gjorde att han sökte, så svarade han:
  -Jag har varit på semester i Mexico"
  Tydligen höll den stackars sköterskans ögon på att ploppa ur ögonhålorna.

  SvaraRadera
 5. Äh..lite sjukdommar har väl ingen dött av!..eller?!
  =)
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Hehe :) Jag märkte att ugglan har fått en hatt. Snyggt! :)

  SvaraRadera
 7. du jag har svininfluensan... så det är ingenting att skämta om faktiskt! jag är ledsen nog som det är här va! o nu när du ändå lyssnar så har jag aids och böldpest o närsynthet också. så inga lustigheter i de ämnena heller. TACK

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha, humor är en befriande störning. Det bästa vapnet mot allt elende i världen :-) Du har humor!

  SvaraRadera
 9. Fy FAN vad rolig du är alltså! En tjej HELT i min smak!
  Jag har suttit och läst lite och skrattat så högt att min son kom och frågade vad som händer.. :)

  SvaraRadera
 10. Du glömde nämna att du just skulle flyga med alla ungarna på Fritids till Egypten där ni ska laga mat till alla hotellgästerna..sådär, nu tror jag att smittskyddsläkaren går i spinn!

  SvaraRadera