lördag 4 juli 2009

Jag hatar Ture Björkman

Å, vad jag hatar Ture Björkman, med sina glansiga bulldogkinder och hetsiga gnälliga stämma. Jag hoppas inte han lever, eller gör han det? Jag hoppas han gått en plågsam död till mötes, efter allt vad han gjort mot Bertil. Söte lille vitskäggige eremit-Bertil som bara vill vara ifred; skriva på sin bok, finnas till. Men ständigt denna Ture som bankar på dörren, spelar upp kasettband från kafferep med tanter och svävar med sin helikopter utanför fönstret så Bertil får panik.

Jag önskar man kunde hälsa på Bertil i sommar, och bjuda honom på fika eller nåt. Är det någon som vet var hans ö finns någonstans, den där lilla mysiga med ett fyrtorn på?
Och Kalle, den sävlige efterblivne tonåringen i sitt blåställ, gick han någonsin färdigt gymnasiet? Fick han några gig med saxofonen?

Jan Lööf (författaren till Skrotnisse) kommer till bokmässan såg jag. Jag kanske ska pressa honom på info, muta honom, om han bara berättar om Ture lever, och i så fall var han bor. Och var Bertils ö ligger. Samt om Bertils bok blev utgiven och på vilket förlag i så fall.

En sak är i alla fall säker, Ture ligger jävligt risigt till, om han fortfarande är i livet...
Ture, om du läser detta - passa dig jävligt noga!

13 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen din blogg!

  SvaraRadera
 2. Eremit-Bertil bor på en ö i sjön Enhörningen.

  SvaraRadera
 3. Åh! Jag kollade alltid på skrotnisse när jag var mindre, det jag gillade bäst var att se dem äta, det så så kul ut.

  sv: HAHAHAHA! Vilken jävla stjärna! Han ville nog bara ha sig ett skjut, du vet, vissa tänder ju på vakter och dess dumma kommentarer.. Tror jag.. Jag hoppas att han sa det bara därför i alla fall! Annars får vi tillsammans gå dit och dunka ansiktet ner till picken!

  Ja, jag håller med, helt jävla otroligt att man som barn kunde köpa cigg, men då litade man säkert på varann mer än idag, nu knullar ju för fan 7 åringar..

  SvaraRadera
 4. Usch, Skrot-Nisse hata hata hata! Jag var livrädd för det programmet när jag var liten och jag är det fortfarande...
  Förresten vet jag inte om Findus lever. Det är ju en katt och som alla vet lever de ju inte länge som vi människor. Om inte vi människor blir t.ex påkörda av en buss och dör i förtid. Hursomhelst var det ju ett tag sen Pettson och Findus skrevs och om han lever idag är det nog en väldigt gammal katt med astmatiska problem och tumörer i magen.

  SvaraRadera
 5. Tycker du har en cool blogg och coolt namn heter också Jenny Andersson;)

  SvaraRadera
 6. Det bästa sättet att göra Bertil glad är att lämna han ifred tror jag.
  Mamma har sagt till Pjoltas att Ture gick ut skolan och äter upp all sin gröt. Och Pjoltas kommer bli lika bra som han om jga gör detsamma.
  .
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 7. Texter ska ju inte vara logiska i alla rader. Dessutom är det riktig musik till skillnad från all skit man hör under sommaren i form av "sommarartister" som Gyllene Tider, Ledin och sån jävla skit.

  SvaraRadera
 8. Det är klart att Findus lever. Jag hade en katt som hette Josef och han/hon blev över tjugo år gammal. Hur skulle Findus kunna bli överkörd av en understyrd buss på en (nästan) öde ö? Västtraffik i all ära men..

  SvaraRadera
 9. Hur fan stavar jag trafik?

  SvaraRadera
 10. Bertil bor på en asteroid i rymden. Men han orkar inte uppfinna så mycket längre. Han sover mest.. längre och längre. Nu när jag funderar lite på det så har nog Bertil kilat vidare.

  Fyrtornet anropar Skrotgården, kom in!

  SvaraRadera
 11. Ture är min idol, var god att respektera dina äldre bajsugglan! Passa dig jäääälvigt noga!!

  SvaraRadera
 12. Akta dig Ture. Jag kommer slå ner dig din jävla skit. Hålla på på det viset asså skämms på dig. Usch jag spottar på dig. <3

  SvaraRadera