onsdag 1 juli 2009

Mopedkunskap

När jag gick på högstadiet hade vi obligatorisk mopedkunskap på schemat! Det gick under ämnet ”Fritt val” men gick inte att välja bort!
Vi satt i det mintgröna rummet och pratade kortfattat om trafikregler och sen var det dags att gå ut och prova åkdonen som stod ute på fotbollsplanen. Om man var tuff körde man den med växlar och om man inte var lika tuff fick man ta den med automatväxel. Men alla var tvungna att prova, och så stod de andra bredvid och hejade och brölade. Jag kom två meter framåt minns jag. När jag sedan skulle prova flakmoped körde jag in i garaget eftersom jag inte visste hur jag skulle stanna, men man hinner ju inte hur mycket som helst på en mopedkunskapslektion..

Vi var även den sista årskullen som hade "Barnkunskap" på schemat. Tur att vi inte var tvungna att praktisera det inför klassen..

6 kommentarer:

 1. Skrämmande bekant. Jag kom ingen längre sträcka på moppen jag heller :)

  SvaraRadera
 2. Kul skola! Pjoltas är med i polisens informationsvideo om trimmning av mopeder. Dom fick mig bara på film dock. Haha ha ha <-- Ondskefullt skratt
  .
  http://pjoltas.blogg.se

  SvaraRadera
 3. sv: ah, sjukt gott! det tror jag inte! :D
  men mamma skulle frysa in dom :) sen blir de jordgubbar te frukost! mums!

  SvaraRadera
 4. annat var det när man fick nytta av sin mopedkunskap och körde till Tyra (kattkvinnan) i på sin röda cresent comact för att hämta sig en eller annan kattunge att ha i stallet.

  berghagatösa

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Mopedkunskap? Var låg den skolan? På landet eller? ;)

  SvaraRadera